Gepubliceerd Op: 25 juni 2021Categorieën: StudiereisReacties uitgeschakeld voor Binnenlandse studiereis 2021

VBG-studiereis 2021
Op dit moment is de studiereis “volgeboekt” evt aanmeldingen vanaf 19 juli 2021 zullen op de wachtlijst komen.

VBG-studiereis in 2021 in Nederland!

In het schooljaar 2021-2022 organiseert VBG een tweedaagse studiereis binnen Nederland! Om bekende corona-redenen dit najaar geen buitenlandse trip. Niets organiseren is voor VBG geen optie. In mei 2021 zijn de VBG-leden gevraagd via een enquête hun voorkeur uit te spreken over een mini-studiereis binnen Nederland, eind september 2021. Dit idee is positief ontvangen! Met deze informatie en de ingeleverde ideeën is het bestuur aan de slag gegaan.

Datum: donderdag 30 september t/m vrijdag 1 oktober 2021.

Thema: Transitie groene sector

Nationaal (en mondiaal) staan we voor forse groene opgaven. De Nederlandse groene sector speelt hierbij ook een essentiële rol. Innovatie, verdere vergroening, zorg voor duurzame productie van voldoende, veilig en gezond voedsel, CO2 reductie en klimaatadaptatie, behoud van natuur, biodiversiteit, een gezonde en veilige leefomgeving.

Hoe ziet de groene sector er over 10 jaar uit? Welke voorbeelden zijn er en waar zijn voorbeelden te zien? Hoe is dit verder praktisch te maken binnen de lessen voor onze leerlingen.

We laten ons informeren over prachtige transitie voorbeelden uit de beroepspraktijk en het onderwijs. We bekijken inspirerende praktijkvoorbeelden én gaan met de voorlopers en elkaar in gesprek over de mogelijkheden in en om de school.

Een groene ruimte met planten en dieren realiseren, verticale tuinen onderhouden, digitalisering en technologisering zoals praktisch inzetten van drones. Biodiversiteit, stikstofreductie, gewasbescherming. Voedsel productie -selecteren, verpakken, verkopen- , veilig en gezond…

Met het thema Transitie groene sector wil VBG informatief en praktisch aansluiten bij de profielmodules voor B, K en GL: ‘Tussen productie en verkoop’ en ‘Vergroening stedelijke omgeving’.

Het bestuur is nog volop bezig een kwalitatief programma neer te zetten.

De aanmeldingsperiode is gestart en geschiedt op basis van de datum van inschrijving. De overnachting (o.b.v. eenpersoonskamers) wordt aangeraden en is optioneel.

Meld je aan voor deze tweedaagse VBG-binnenlandse studiereis.  Hoe? Het aanmeldingsformulier downloaden en invullen en retourneren naar VBG-bestuurssecretaris: s.potiek@cps.nl
Het aanmeldformulier vindt u door op onderstaande link te klikken:
AANMELDINGSFORMULIER VBG_studiereis_2021_Nederland

(sluiting 1/9/2021).

Het bestuur beveelt deze tweedaagse van harte aan.

Tot ziens!