Gepubliceerd Op: 25 januari 2018Categorieën: ArchiefReacties uitgeschakeld voor Eerste plaats leerlingen Skills Talents van Lodestein College

Donderdag 11 januari hebben leerlingen van Profiel Groen van het Van Lodenstein College meegedaan aan de vakwedstrijden van Skills Talents. In de categorie Tuinontwerp en –aanleg werd de eerste plaats behaald.

HOEVELAKEN – Donderdag 11 januari hebben twee teams van Profiel Groen van het Van Lodenstein College in Hoevelaken meegedaan aan de Skills Talents. Aan deze wedstrijd deden verschillende VMBO-teams van scholen uit de provincie Gelderland mee. Groendocent Martin van Engelen: “We zien tijdens de lessen dat onze leerlingen gouden handen hebben. Skills Talents daagt leerlingen uit om hun talenten maximaal in te zetten. Vandaar dat wij dit jaar voor het eerst mee hebben gedaan.” Na een voorronde op school, werd het beste team afgevaardigd naar de provinciale Skills Talents in Velp. Elbert van Dijk (Kesteren) , Thijs Kleijer (Kootwijkerbroek) en Chris van der Horst (Leerbroek) werden in de categorie Tuinontwerp en –aanleg eerste en gaan door naar de landelijke finale in maart. Voor de categorie Bloemwerk en styling werden Emmelien Huibers (Opheusden), Denice van den Brink (Harskamp) en Elizabeth Franken (Elspeet) afgevaardigd. Zij behaalden een mooie derde plaats.

Skills Netherlands promoot het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs. Daarbij richt Skills Netherlands zich met al haar activiteiten op drie pijlers: imagoverbetering, talentontwikkeling en beroeps- en loopbaanoriëntatie (LOB). Skills Netherlands organiseert daarvoor jaarlijks de Skills Talents.