Gepubliceerd Op: 20 maart 2018Categorieën: ArchiefReacties uitgeschakeld voor Eerste plaats voor leerlingen Van Lodenstein College

Eerste plaats voor leerlingen Van Lodenstein College bij landelijke finale Skills Talents

Donderdag 15 maart 2018 hebben leerlingen van Profiel Groen van het Van Lodenstein College meegedaan aan de landelijke vakwedstrijden van Skills Talents. In de categorie Tuinontwerp en –aanleg werd opnieuw de eerste plaats behaald.

HOEVELAKEN – Donderdag 15 maart heeft het team van Profiel Groen van het Van Lodenstein College in Hoevelaken meegedaan aan de landelijke finale van de Skills Talents. Het team van deze school was eerder al eerste geworden bij de provinciale vakwedstrijden. Het beste VMBO-team in de categorie Tuinontwerp en –aanleg bestond uit Elbert van Dijk (Kesteren), Thijs Kleijer (Kootwijkerbroek) en Chris van der Horst (Leerbroek). Zij moesten binnen bepaalde tijd drie mobiele tuinonderdelen maken. Het ging om een terrasgedeelte, een bankje en een bloembak met rechtopstaande wand. Deze onderdelen zijn ondertussen geschonken aan een zorginstelling in Zwolle. Groendocent Van Engelen: “Wat was dit team vakkundig bezig! Het is voor ons als school een bewijs dat de lessen Groen in combinatie met het werken op bedrijven in de regio zijn vruchten afwerpt.”

Skills Netherlands promoot het belang van het vakmanschap en het beroepsonderwijs. Daarbij richt Skills Netherlands zich met al haar activiteiten op drie pijlers: imagoverbetering, talentontwikkeling en beroeps- en loopbaanoriëntatie (LOB). Skills Netherlands organiseert daarvoor jaarlijks de Skills Talents.