Gepubliceerd Op: 29 juni 2020Categorie├źn: ArchiefReacties uitgeschakeld voor GroenPact en De Groene Werelden

GroenPact vertegenwoordigt 40 partijen uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid de groene sector, waaronder de VBG. Middels een langlopende strategie en concrete doelen werkt GroenPact sinds 2016 aan de gezamenlijke ambitie om internationaal voorloper te blijven in het oplossen van grote mondiale en regionale vraagstukken op het gebied van voeding, duurzaamheid en leefbaarheid.

De Groene Werelden, een goed Groen verhaal!

Groenpact draagt o.a. bij aan een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst. Het Versnellingsprogramma Arbeidsmarkt brengt kennis en partners bijeen op de volgende vragen: Hoe zorgen we voor voldoende vakmensen in het groene domein? Hoe zorgen we voor juist gekwalificeerde vakmensen? Daarnaast wordt een instrument ontwikkeld om de imago en werving van de Groenpact-partners te verbeteren: De Groene Werelden. Een prototype van zeven technische werelden is gevormd op basis van de drijfveren van jongeren. De helft van de jongeren overweegt nl. een toekomst in de groene sector. Toch komt, om meerdere redenen, een fractie hiervan terecht in het Groen en dus binnen het Groene onderwijs. Elke wereld bestaat uit een beelden en een ondersteunend, wervend verhaal. Hierin kunnen jongeren zich, voor wat betreft hun mogelijke toekomst, herkennen. De namen van de zeven werelden zijn: 1. Mens & gezondheid, 2. Energie, water & veiligheid, 3. Voeding & natuur, 4. Wonen, werken & verkeer, 5. Ontwerp, productie & wereldhandel, 6. Dier, 7. Hi-tech & science.

De Groene Werelden ondersteunen met beelden en de zeven verhalen o.a. scholen om hun eigen groene verhaal/context te vormen en zo Groen nog beter te verwoorden/framen voor belangstellende jongeren.

Op dit moment worden diverse partner bevraagt hun reacties te geven bij dit prototype. Ook de VBG heeft hiervoor op 19 juni jl. input gegeven. Op de arbeidsmarktconferentie op 3 november 2020 zal GroenPact een definitief ontwerp van De Groene Werelden presenteren. De VBG houdt u op de hoogte!

Meer weten over het ontstaan van de werelden of de arbeidsmarktconferentie: klik hier om de pagina te bezoeken


klik op de afbeelding voor een betere weergave.