Gepubliceerd Op: 17 februari 2023Categorieën: Overige activiteitenReacties uitgeschakeld voor Kosteloze vmbo gastles over natuurinclusieve landbouw (t/m mei 2024). Meld je klas aan!

Kosteloze vmbo gastles over natuurinclusieve landbouw (t/m mei 2024). Meld je klas aan!

Beste docent / vmbo-school,

NAJK (Nederlandse Agrarisch Jongeren Kontakt) biedt kosteloos een gastles BoerNatuurlijk voor jouw vmbo-klassen aan!

Vanuit groene vmbo-onderwijsinstellingen is de behoefte kenbaar gemaakt om biodiversiteit structureel op te nemen in lesprogramma’s. Deze materie is echter niet altijd voorhanden. Om hierin tegemoet te komen heeft NAJK een leuke én leerzame gastles/spel ontwikkeld voor vmbo-klassen onder de naam “BoerNatuurlijk!”. Hierin maken leerlingen op een laagdrempelige, interactieve manier kennis met de thema’s biodiversiteit in je omgeving en (natuurinclusieve) landbouw. (zie bijlage om een indruk te krijgen)

Het BoerNatuurlijk-spel is toegespitst op het kennisniveau van 3e en 4e jaars vmbo-leerlingen en sluit erg goed aan bij Profielmodule 1 ‘Groene Productie’. De inhoud van het spel is afgestemd met verschillende vmbo-docenten. Zij zijn enthousiast over het eindproduct: het BoerNatuurlijk-spel!

Hoe werkt het?

Wat? Een spel over natuurinclusieve landbouw om biodiversiteit om met jouw vmbo-klas te spelen
Wanneer? Beschikbaar t/m mei 2024.
Tijdsduur? Houd rekening met minimaal 1,5 uur voor deze activiteit.
Kosten? Geen (NAJK levert het materiaal en een spelleider).
Interesse? Stuur een mail naar rroeleveld@najk.nl

De gastles start met een interactieve presentatie van ca. 30 minuten, vervolgens gaan de leerlingen in teams de strijd tegen elkaar aan met hun kennis over dit onderwerp. In het spel komen verschillende categorieën aan bod; kennisvragen, battles, rebussen, verboden woord/tekenen en foto’s raden. Op het eind ontvangt het winnende team een toepasselijke prijsje. Ook wordt er tijdens de gastles een stukje inzicht in de verschillende studievelden en beroepskeuzes voor later meegegeven aan de leerlingen. Het doel van de gastles is om de vmbo-leerlingen kennis te laten maken met (natuurinclusieve) landbouw en biodiversiteit in de samenleving als geheel!