Gepubliceerd Op: 12 april 2015Categorieën: Archief0 Reacties on MBS pakt groene prijs WHAT THE FOOD?

Op 9 april jl. heeft Melanchthon Business School Bleiswijk mee gedaan aan de ‘battle’ tbv de prijsvraag van Voorop in de Vergroening met als motto: ‘WHAT THE FOOD ?’  De battle vond plaats op het Nordwin College in Leeuwarden tijdens ‘De Groene Ronde’, ter gelegenheid van het einde van het project ‘Voorop in de Vergroening’ en het 25-jarig bestaan van de AOC Raad.

De prijsvraag stond evenals in voorgaande jaren in het teken van vergroening en zou worden uitgereikt aan de school met het meest innovatieve, ondernemende en duurzame vmbo- en/of mbo-project. Uit het hele land werden er inzendingen ingediend en uiteindelijk mochten er 4 scholen deelnemen aan de ‘battle’ voor de prijs.

Melanchthon Business School heeft meegedaan met het MIP-schoolproject ‘De zilte Tomaat’, waarin geprobeerd wordt om tomaten op zout water te telen. De reden voor dit project is antwoorden te vinden op het probleem van de wereldwijde verzilting van bodems. Tomaten die tolerant zijn voor zout water zouden een bijdrage aan de oplossing kunnen betekenen voor dit probleem. Op deze wijze is een duurzame teelt mogelijk op dit soort bodems en wordt een energievretende ontzilting overbodig. Bovendien blijkt dat tomaten reageren op zout water waardoor er iets met de inhoudsstoffen gebeurt waardoor de tomaat een zoetere smaak krijgt en er stoffen worden aangemaakt, waardoor mogelijk een gezondere tomaat ontstaat.

Na een spannende strijd  wonnen Jari van Wijk, Tim Bakkeren, Denise Huyskes en Melanie van Leeuwen de 2e prijs een waardecheque van € 2.500,-. Een uitstekende prestatie! MBS is trots op dit  succes, haar leerlingen en docenten.

De VBG feliciteert de MBS met dit resultaat.