Gepubliceerd Op: 5 april 2012Categorieën: Archief0 Reacties on Nieuws van Ontwikkelcentrum (april ’12)

Bereid uw vmbo-leerling voor op PvB’s met arrangementen Groen Proeven.

 

Op de DOE dag Groen Proeven op 27 maart presenteerde het Ontwikkelcentrum de eerste arrangementen Groen Proeven aan zo’n 40 vmbo-docenten en -teamleiders.

Met zo’n arrangement bereidt u uw vmbo-leerling voor op de competentiegerichte schoolexamens. Voor de PvB’s ‘De Gagelkamp’ en ‘Klant in de bloemenwinkel’ zijn er arrangementen beschikbaar via onze website.

 Downloads:

kijk op ‘arrangementen Groen Proeven’ via  www.ontwikkelcentrum.nl/groenproeven

 Vmbo-docenten reageren enthousiast op ideeën voor nieuwe vmbo-methode.  In maart besprak het Ontwikkelcentrum haar ideeën over hoe de nieuwe vmbo-leermiddelen eruit gaan zien, met docenten van vijf verschillende scholen.

Onze ideeën zijn positief ontvangen.

Men was enthousiast over de keuze om theorie en opdrachten te koppelen aan bedrijven. Dat geldt ook voor het opnemen van diagnostische toetsen en het feit dat de leermiddelen per leerweg worden uitgewerkt.

Het Ontwikkelcentrum verwerkt de reacties in de eerste voorbeelduitwerking.

Begin 2013 verschijnen de eerste leermiddelen van de nieuwe, modulaire methode voor de beroepsgerichte vakken in het vmbo (leerjaar 3 en 4).

Wilt u op de hoogte blijven en/of reageren op onze ideeën?                                                         Mail ons en u ontvangt de eerste voorbeelduitwerking. 

Downloads:

vraag de voorbeelduitwerking aan via info@ontwikkelcentrum.nl