Gepubliceerd Op: 24 maart 2013Categorieën: Archief0 Reacties on NOP voor VBG-school PMC Maastricht

Breda, woensdag 20 maart 2013: afdeling Groen van de VBG-school Porta  Mosana College wint NOP met arrangement ‘Zorg in het Groen’.

De afdeling Groen school heeft een zorg-arrangement gemaakt voor de bovenbouw van vmbo Groen. In het arrangement gaan de leerlingen zorg verlenen aan de leerlingen van een naburige Tyltylschool en aan psychiatrische patiënten van Mondriaan, die ook vlakbij de school is gelegen. De vmbo-leerlingen krijgen de taak om met de gehandicapte leerlingen en psychiatrische patiënten een vooraf voorbereide opdracht uit te voeren.

Uitspraak van de jury: ‘Wat in het bijzonder aanspreekt is de maatschappelijke betrokkenheid die dit project uitstraalt. Bovendien is die betrokkenheid gekoppeld aan de beroepssector waarvoor deze vmbo-leerlingen worden opgeleid. Op die manier ontstaat een betekenisvolle leeromgeving. De Onderwijsraad stelt dat onderwijs kinderen moet vormen. Ze moeten het stokje kunnen overnemen van vorige generaties en in staat zijn oplossingen te bedenken voor de wereld waarin zij (later) de volwassenen zijn’.

De prijswinnaar heeft  de ‘Bronzen Olifant’ en een geldbedrag van  €  7.000,= ontvangen.

Namens het team vmbo Groen van VBG-school Porta Mosana College,

Arthur Heijnen, Jo Janssen, Elise Piers en Susanne Wijenbergh