Gepubliceerd Op: 25 januari 2018Categorieën: ArchiefReacties uitgeschakeld voor Twents Carmel “excellent”

VMBO-locaties Twents Carmel College Denekamp en Oldenzaal ‘excellent’

DENEKAMP/OLDENZAAL – De Vmbo locaties Denekamp en Potskampstraat mogen de komende drie jaar het predikaat ‘excellente school’ dragen. Minister Arie Slob kwam speciaal daarvoor maandagmorgen naar Denekamp.

De vmbo-locaties in Denekamp en Oldenzaal (Potskampstraat) blinken uit in maatwerk, heeft de inspectie van het onderwijs en een onafhankelijke jury onlangs beoordeeld. Beide scholen bieden maatwerk op didactisch en pedagogisch gebied. Met maatwerk bevordert de school kansengelijkheid van de leerlingen

De jury was daarover duidelijk in haar oordeel; het Twents Carmel College is een goede school. De school heeft een breed profiel en de inspanningen zorgen dat leerlingen beter presteren. Dat blijkt uit de resultaten. Leerlingen presteren goed. Doorstroom naar een hoger niveau is zichtbaar.

Minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) prijst de betrokken leraren en schoolleiders van deze scholen. ,,Ze laten zien dat ze er alles uithalen wat er in zit. Ik ben trots op de mensen die samen scholen excellent maken. Leraren en schoolleiders hebben hier keihard voor gewerkt.”

De bewindsman reikte vanmorgen het predicaat uit aan de vmbo-school Het Twents Carmel College locatie Denekamp en de locatie Potskampstraat in Oldenzaal. ,,Deze school spant zich optimaal in om leerlingen onderwijs op maat te bieden. De leerlingen worden daarmee echt uitgedaagd en dat zie je terug in het enthousiasme van de leerlingen”, aldus Slob.