Gepubliceerd Op: 23 november 2022Categorieën: Overige activiteitenReacties uitgeschakeld voor Zuid-Nederlandse bloemschikkampioenschappen

Bericht van Ine Rademakers – Verbakel

Teamleider bij Hub van Doornecollege

Op zondag 6 november 2022 vonden op het Hub van Doornecollege in Deurne de Zuid-Nederlandse bloemschikkampioenschappen plaats.

In samenwerking met vele vrijwilligers van Groei en Bloei en het bestuur van de werkgroep voor de organisatie en de leerlingen van klas 3 dienstverlening en producten. Dit arrangement noemt Hub van Doorne: Multimedia, Natuur & Ondernemen (MNO), dit evenement een groot succes geworden.

De start was al een aantal weken eerder waarbij we bloemwerk gemaakt hebben (met droogbloemen en zijde bloemen) om de plaza extra feestelijk aan te kleden die dag. We kregen hierbij hulp van 2 specialisten die ons kwamen helpen tijdens deze gastles.

Vanuit de module ” organiseren van een activiteit” hebben de leerlingen in verschillende ploegen op zaterdag en zondag  bijdrages geleverd aan dit  evenement: gereedmaken wedstrijdlokalen, parkeerregelaars, ontvangen van deelnemers, vrijwilligers, jury en publiek. Ook het schenken van koffie, thee met vlaai, alles uit de eigen bakkerij en de zelfgemaakte lunch voor bijna 100 personen. De schoolwinkel was open voor het publiek met verkoop van koek en zopie, eigengemaakte insectenhotels en  zelf gekweekte pompoenen hoorde bij de ondersteunende taken van de leerlingen  tot en met het opruimen.

5 leerlingen uit de 4e klas MNO van het Hub van Doornecollege deden mee aan de wedstrijden in de studentenklasse, en dat hebben ze TOP gedaan!

Ons college, en m.n. de leerlingen, kregen veel complimenten over de organisatie en de fijne assistentie tijdens deze dag. Hoe mooi kan onderwijs toch zijn!