Gepubliceerd Op: 4 april 2012Categorieën: VBG activiteiten0 Reacties on Succesvolle studiemiddag 2012

Op 22 maart vond de jaarlijkse VBG-studiemiddag plaats. Dit maal waren we te gast in Hoevelaken op het Van Lodenstein College. Ook deze keer was de studiemiddag goed bezocht. Bijna 50 deelnemers van 19 scholen namen deel aan de 4 workshops (waarvan de presentaties als bijlage zijn bijgevoegd):

-vergroening groen onderwijs en de VBG
-E-learning en samenwerking in lesmateriaal
-praktijkleren in vmbo Groen
-ontwikkelingen intersectoraal en VBG-scholen

We hebben aansluitend gesproken over de betekenis van de VBG-regio’s voor de individuele scholen. Met de collega’s van de aanwezige scholen is per regio overlegd. Alle aanwezigen toonden zich voorstander voor (meer) samenwerking onderling; als start komen de regio’s in juni voor de eerste maal bijeen. Vooraf wordt in onderling overleg een agenda opgesteld. Het bestuurslid van de regio (zie bijlage) neemt hiertoe initiatief.

Tenslotte is het land bekend gemaakt voor de jaarlijkse buitenlandse excursie: Oostenrijk. Het thema voor de studiereis is vergroening. Duitstalige landen zoals Oostenrijk lopen daarin voorop in Europa en verbindt groen ondernemen met duurzame aspecten. De reis wordt gepland in begin oktober en kent weer de gebruikelijke formule: woensdag heen en zatermiddag/avond terug. Van harte aanbevolen. Na de meivakantie ontvangt u een uitnodiging met programma.

Met dank aan het Van Lodenstein College voor de gastvrijheid en de voortreffelijke lunch

Link naar presentaties: (klik op link voor juiste bestand)

>>> Vergroening vmbo Groen en de VBG 22 maart 2012
>>> E-learning en samenwerking in lesmateriaal (AgriHolland) 22 maart 2012
>>> Presentatie praktijkleren vmbo Groen VBG studiemiddag 22-3-2012
>>> Studiemiddag vbg 22 maart 2012 intersectoraal